Restaurantele, in mod normal, se incadreaza in cateva categorii mari si late. In functie de tipul localului avem restaurant, bistro, cafenea, trattorie si alte asemenea. Mai e criteriul „specific gastronomic” si apoi mai vin cateva detalii care definesc un restaurant: decor, pret si pozitionare. Dar, pe langa criteriile standard, exista acele ingrediente bizare care dau nastere unor restaurante cu adevarat ciudate.

Pe acestea le-am cautat si noi ca sa ramanem gura casca la ce au putut niste oameni sa inventeze si sa lanseze. Decoruri bizare, concepte intrigante, in lume exista cateva locuri rupte de normalitate, iar mai jos va aratam si noi cele mai ciudate restaurante din lume.

 

Modern Toilet – Taiwan

Modern Toilet din Taipei, Taiwan, e un restaurant cu un nume suficient de sugestiv. Daca va faceati probleme de cum arata baia unui restaurant si cat de curata e, la Modern Toilet restaurantul este o baie cu totul la vedere. Stai pe closet si mananci din chiuveta sau din cada. Mai mult, si mancarea vine in vase modelate tot dupa niste WC-uri sau mici chiuvete. Ideea acestui loc a venit in timp ce unul dintre proprietari citea niste benzi desenate pe „tron”, asa ca nu trebuie sa va mire prea mult tematica lui Modern Toilet. Noi speram doar ca clientii acestui local nu uita ca exista si o toaleta functionala in restaurant.

modern toilet 2 modern toilet

Cene Galeotte – Fortezza Medicea, Italia

Fortezza Medicea e o veche fortareata in stil renascentist din Volterra, Italia, un loc care acum functioneaza ca o inchisoare de maxima securitate. Aici, in 2006, a luat nastere conceptul Cene Galeotte, un restaurant inauntrul inchisorii unde masa este pregatita chiar de detinuti sub indrumarea unor bucatari profesionisti. Ideea a pornit din dorinta de a oferi un program de reabilitare pentru detinuti, dar Cene Galeotte a avut un succes atat de mare, incat din 2007 incoace, a fost coada pentru cei care isi doreau sa ia cina in inchisoare. Pentru doritori, exista o lista de inscriere in urma careia pot fi acceptati sau nu sa ia cina aici si apoi trebuie sa treaca printr-un control inainte sa se aseze la masa; doar stiti ca nu oricine ajunge la inchisoare.

cene 2 cene

 

 

Ninja – New York

Ninja recreeaza un sat traditional al asasinilor japonezi care au fascinat lumea de secole. Restaurantul e ca un labirint intr-o temnita unde exista mai multe camere care pacalesc vizitatorul si il tranporta fix intr-un sat medieval de unde ai impresia ca o sa sara ninja de pretutindeni. Mai mult, chlenerii sunt imbracati tot ca ninja si, aparent, stiu si niste scheme care fac servirea mult mai interesanta. Intreaga experienta la Ninja pare desprinsa dintr-un film de actiune iar bucataria este, evident, de inspiratie asiatica.

ninja 2 ninja

 

Redwoods Treehouse – Noua Zeelanda

Redwoods Treehouse nu e doar un restaurant, e o constructie inedita la 10 metri inaltime, amplasata in jurul unui copac sequioa din Noua Zeelanda. Redwoods a fost parte dintr-o campanie de marketing, acum devenind un spatiu pe care oamenii il pot inchiria pentru diverse evenimente, printre care si nunti mici sau cine private. Echipa localului recomanda si o firma de catering care sa se ridice la asteptarile celor care vor sa manance intr-o casa in copac parca facuta de The Jetsons. Important de stiut e si faptul ca locul nu functioneaza ca un restaurant cu program normal, totul se face pe baza de rezervare pentru grupuri mici.

redwood redwood 2

 

Fangweng – China

Ii putem spune la fel de bine restaurantul atarnat de stanci sau locul in care cei cu frica de inaltime n-au ce cauta. Dar el este de fapt Fanweng (sau Weng) si se gaseste langa pestera Sanyou, China, cocotat pe marginea unei stanci de unde oamenii pot admira privelistea superba a marelui rau Yangtze. Intrarea in restaurant se face pe un culoar lipit de stanca; odata ajunsi in Fangweng, la 30 de metri inaltime de la nivelul raului, va puteti bucura privirea cu o panorama de vis. Si daca nu ati experimentat un nivel de adrenalina suficient de mare, vedeti ca in apropierea restaurantului e si o coarda de bungee jumping, pentru senzatii si mai tari.

Fangweng-restaurant_8 fangweng-restaurant-6[2]

 

Cabbages and Condoms – Bangkok

Cabbages and Condoms este si el un restaurant cu un nume sugestiv. Dar ce e mai interesant decat faptul ca este decorat cu ajutorul prezervativelor de diverse culori, este ca C&C a fost creat ca o miscare de educatie sexuala in randul oamenilor din Bangkok. Mai mult, restaurantul continua sa doneze o parte din profit catre o asociatie pentru educarea si dezvoltarea populatiei. Daca C&C a inceput ca fiind un stand de legume la care se vindeau si prezervative si pastile contraceptive, acum e un restaurant in toata regula in care motto-ul sustine si scopul de la care a pornit totul: „our food won’t get you pregnant”.

CabbagesCondoms_JeremiahRoth CC-Supermen-outfits-made-out-of-condoms

 

Dick’s Last Resort – America 

In mod normal, daca un chelner e nepoliticos, facem tot posibilul sa se stie ca la restaurantul respectiv servirea e oribila. In schimb, la Dick’s Last Resort, un lant de restaurante din America, oamenii merg fix pentru asta: sa fie batjocoriti si sa se rada de ei. Bullies sunt chiar chelnerii care pun porecle clientilor, scriu tot felul de injuraturi pe bonete imense si le pun pe capetele oaspetilor si fac misto de ei. E o strategie buna sa te asiguri ca nu o sa ai parte de cronici negative; intrebarea e daca oamenii se plang atunci cand chelnerii sunt politicosi.

dick 2 dick

 

Voi ce restaurante ciudate mai cunoasteti, despre ce localuri bizare ati mai auzit? 

sursa-restograf.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.